Wegen van Chelsea en Lampard scheiden na twaalf jaar

Chelsea neemt komende zomer na twaalf jaar afscheid van Frank Lampard. Dat heeft Steve Kutner, de zaakwaarnemer van de 34-jarige middenvelder, laten weten aan The Guardian.

Wegen van Chelsea en Lampard scheiden na twaalf jaar

'Tot twee keer toe, tijdens het WK voor clubteams en na de zege op Everton, is hem te verstaan gegeven dat hij onder geen enkele omstandigheid een nieuwe verbintenis krijgt aangeboden', aldus Kutner. 'Sindsdien is er niets veranderd. Frank zal zich erbij neer moeten leggen. Hij wil het seizoen zo goed mogelijk afsluiten, want hij houdt van deze club.'

Ook al is Lampard dit seizoen bij Chelsea niet meer wekelijks verzekerd van een basisplaats, zijn prestaties zijn uitstekend. In twaalf competitiewedstrijden scoorde de middenvelder al zes keer.

Ook zaterdag tijdens het uitduel met Southampton in de strijd om de FA Cup (5-1 winst) was hij één keer trefzeker, waardoor hij nu met 193 doelpunten in officiële wedstrijden gedeeld tweede staat op de topscorerslijst aller tijden van Chelsea. Alleen Bobby Tambling (202) scoorde meer namens de Londense club.

Maar omdat Chelsea nadrukkelijk wil verjongen is besloten het aflopende contract met Lampard niet te verlengen. De 93-voudig international van Engeland (26 doelpunten) kwam in 2001 over van West Ham United en won sindsdien onder meer drie landstitels, vier keer de FA Cup en één keer de Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's