Wegen Groenendijk en Ajax gaan scheiden

Reacties

Fons Groenendijk vertrekt na dit seizoen bij Ajax. De huidige trainer van Jong Ajax gaat zijn aflopende contract niet verlengen en geeft de voorkeur aan een nieuwe uitdaging.

Wegen Groenendijk en Ajax gaan scheiden

Groenendijk begon in de zomer van 2013 als trainer van de huidige nummer vijftien van de Jupiler League, de competitie waar Jong Ajax sinds dit seizoen aan deelneemt. De 49-jarige Leidenaar was in het verleden de eindverantwoordelijke bij Topklasser Katwijk, Eerstedivisionist FC Den Bosch en Willem II.

'Ik heb wederom veel ervaring opgedaan. Bij het werken met een opleidingselftal komen er veel zaken kijken die je als hoofdtrainer niet tegenkomt. Mijn contract loopt deze zomer af en voor mij is dit een mooi moment om verder te kijken naar mijn carrière', aldus Groenendijk.

Marc Overmars betreurt het vertrekt van Groenendijk. 'Wij zijn zeer tevreden. Zijn team draait prima mee in de competitie. Het belangrijkste doel voor ons is om de doorstroming van jonge spelers te continueren. Daarin zijn we dit jaar zeker geslaagd', aldus de voetbaldirecteur van Ajax.

Wie de opvolger wordt van Groenendijk is nog niet bekend. Jong Ajax gaat zaterdag op bezoek bij Almere City FC. In Almere treffen de Amsterdammers met trainer Fred Grim en Rodney Sneijder twee oude bekenden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.