Dordrecht pas laat naast Excelsior, afstraffing Jong Ajax

Reacties

FC Dordrecht is de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel tegen streekgenoot Excelsior. Jong Ajax ging hard onderuit, terwijl FC Eindhoven eenvoudig won in Limburg en de koploper naderde.

Dordrecht pas laat naast Excelsior, afstraffing Jong Ajax

FC Dordrecht-Excelsior 1-1
Lang leek Excelsior op bezoek bij de koploper op weg naar een stunt. In de eerste competitiewedstrijd onder trainer Marinus Dijkhuizen, de opvolger van Jon Dahl Tomasson die naar Roda JC vertrok, maakte Lars Hutten halverwege de eerste helft het openingsdoelpunt. Hij kon oprukken richting het zestienmetergebied van de thuisploeg en schoot hard en hoog raak in de korte hoek.

Pas in de 79ste minuut kon de lijstaanvoerder de achterstand wegwerken. Rihairo Meulens zorgde alsnog voor een punt. Dordrecht blijft koploper met 47 punten. Eindhoven volgt op vier punten, Willem II op zeven.

MVV Maastricht-FC Eindhoven 0-4
Met een afgetekende overwinning in Limburg profiteerde Eindhoven van het puntenverlies van koploper Dordrecht. Nayib Lagouireh (2), Norichio Nieveld en Jens van Son maakten de doelpunten. Door de overwinning zijn de Eindhovenaren voorlopig tweede met vier punten achterstand op Dordrecht. Later deze speelronde kan Willem II weer op gelijke hoogte met Eindhoven komen.

FC Emmen-Jong Ajax 4-0
Ondanks de aanwezigheid van Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Tobias Sana, Lesley de Sa en de talentvolle Ricardo Kishna ging Jong Ajax stevig onderuit in Emmen. De spelers die geregeld opdraven bij de hoofdmacht konden de goals van Roland Bergkamp, Alexander Bannink en Leandro Resida (2) niet voorkomen. Emmen eindigde het duel wel met tien man door twee gele kaarten voor Tim Siekman. Ook de Amsterdammers kregen een rode kaart, in de persoon van Abdelmalek El Hassnaoui. Emmen is zodoende middenmoter en de ploeg van Fons Groenendijk bungelt onderaan diezelfde middenmoot.

Overige uitslagen
Helmond Sport-VVV Venlo 1-2
Telstar-FC Volendam 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.