Weg lijkt vrij voor Rooney bij Birmingham City na ontslag Eustace

Reacties

De weg lijkt vrij voor Wayne Rooney om de nieuwe manager van Birmingham City te worden. De voetbalclub uit Birmingham heeft maandagochtend namelijk bekendgemaakt dat manager John Eustace per direct vertrekt.

Weg lijkt vrij voor Rooney bij Birmingham City na ontslag Eustace
© Pro Shots

Rooney wordt al een aantal dagen gelinkt aan Birmingham City. De clublegende van Manchester United was tot zondag coach van DC  United, waar hij er niet in slaagde om de play-offs van de MLS te bereiken. Volgens verschillende Engelse media zou Rooney Ashley Cole en John O'Shea met zich meenemen naar Birmingham City.

Afgelopen jaar hebben de nodige veranderingen plaatsgevonden bij Birmingham City. Met Tom Wagner kreeg de club een Amerikaanse eigenaar, terwijl NFL-ster Tom Brady een minderheidsaandeel in de club kocht.

Het wegsturen van Eustace lijkt te maken te hebben met Wagner, die volgens Engelse media een manager met meer internationale allure voor zijn club wil.

Zo slecht deed Eustace het namelijk niet met Birmingham City. De club staat op dit moment zesde in het Championship, terwijl vorig jaar seizoen de play-offs voor promotie naar de Premier League werden behaald.

Rooney zou bij Birmingham City de zesde manager worden in iets meer dan vijf jaar tijd. Gary Rowett was in 2016 de laatste manager die het twee seizoen wist vol te houden bij Birmingham. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Birmingham City
Meer over Birmingham City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.