Weerloos Go Ahead wil profiteren van promovendicomplex NEC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 'Eredivisie-zaterdag' wordt geopend door NEC en Go Ahead Eagles.

Weerloos Go Ahead wil profiteren van promovendicomplex NEC
Speelronde: 21
Aftrap: zaterdag 4 februari, 18.30 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Met zes zeges, zeven remises en zeven nederlagen is NEC voorlopig een keurige middenmoter. Go Ahead Eagles is hekkensluiter met slechts dertien punten uit twintig wedstrijden. Sinds de jaarwisseling pakte de Deventer equipe slechts één punt.

• NEC - Go Ahead Eagles is toe aan aflevering twintig in Eredivisie-verband. Tot nu toe stapte de equipe uit Nijmegen slechts zes keer als winnaar van het veld. Go Ahead Eagles triomfeerde vijf keer en acht keer voegden beide teams één punt toe aan het totaal na een confrontatie.

• De laatste drie keer dat NEC thuis speelde in Eredivisie-verband kwam de ploeg als winnaar uit de strijd. Achtereenvolgens FC Twente (3-2), ADO Den Haag (3-0) en Roda JC Kerkrade (2-0) gingen voor de bijl. De laatste keer dat NEC in de Eredivisie vier keer achtereen zegevierde voor eigen publiek was in het seizoen 2009/10.

• NEC moet afrekenen met het 'promovendicomplex'. De Nijmegenaren wonnen slechts één van de laatste elf Eredivisie-duels met nieuwkomers. Vijf van die ontmoetingen gingen verloren en eveneens vijf keer werd gelijkgespeeld.

Begin dit seizoen eindigde Go Ahead Eagles - NEC in een 2-2 gelijkspel.
Begin dit seizoen eindigde Go Ahead Eagles - NEC in een 2-2 gelijkspel.

• De heenwedstrijd op 14 augustus eindigde in een 2-2 gelijkspel. Kévin Mayi was die middag tweemaal trefzeker voor NEC. In de andere achttien Eredivisie-duels die de in Lyon geboren aanvaller afwerkte kwam hij in totaal eveneens twee keer tot scoren.

• Go Ahead Eagles 'dankt' de laatste plaats vooral aan de dramatische prestaties in uitwedstrijden. De formatie uit Deventer won als enige Eredivisie-club nog niet op vreemde bodem en pakte in totaal slechts drie punten buitenshuis.

• Dat de wedstrijd tegen NEC niet op vrijdag of op zondag wordt gespeeld, is afgaande op de historie een slecht voorteken voor de formatie van trainer Hans de Koning. Go Ahead Eagles won slechts één van de laatste twintig Eredivisie-duels op zaterdagavond. In veertien van deze wedstrijden kwam de ploeg niet eens tot scoren.

• Roda JC Kerkrade zal Go Ahead Eagles spoedig overvleugelen, maar tot nu toe gebruikte de equipe uit Deventer de meeste verschillende spelers in dit Eredivisie-seizoen: liefst 27.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.