Weergaloze omhaal Can helpt Liverpool aan nipte zege

Reacties

Liverpool heeft maandagavond een belangrijke zege geboekt op Watford: 0-1. Een schitterende omhaal van Emre Can was genoeg voor de drie punten op Vicarage Road.

Weergaloze omhaal Can helpt Liverpool aan nipte zege

Voor nummer drie Liverpool stond er veel op het spel maandagavond. De ploeg van manager Jürgen Klopp zag concurrenten Manchester City, Manchester United én Arsenal afgelopen weekend punten verspelen en kon zo uitstekende zaken doen in de strijd om de Engelse Champions League-tickets.

The Reds kenden een valse start op bezoek bij Watford. Sterspeler Philippe Coutinho moest de strijd binnen een kwartier namelijk al staken. Daardoor moest Klopp eerder dan de bedoeling was Adam Lallana inbrengen. De Engelsman maakte zijn rentree na een absentie van vijf weken met een hamstringblessure. De 28-jarige middenvelder zorgde vijf minuten voor rust voor het eerste hoogtepunt in de tot dan toe teleurstellende wedstrijd. Na een afgeslagen corner volleerde hij op de lat.

Op slag van rust schrok het publiek op Vicarage Road pas echt op. Lucas Leiva lepelde de bal het strafschopgebied in, waarna Can hem op fenomenale wijze binnen werkte. De Duitser raakte de bal perfect met een fraaie omhaal en zag hem buiten bereik van Watford-doelman Heurelho Gomes in de kruising belanden.

Hoe zeer Watford en Liverpool hun best ook deden, beide ploegen kwamen in de tweede helft niet meer in de buurt bij een dergelijk hoogtepunt. Lallana kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen kans op de 0-2, maar Amrabat greep nét op tijd in, terwijl Gomes een treffer van Daniel Sturridge voorkwam.

Ook de thuisploeg kreeg de bal er niet meer in, al was Sebastian Prödl er met een poeier op de lat in de extra tijd nog heel dichtbij, waardoor Liverpool drie belangrijke punten kon bijschrijven. The Reds staat nu drie punten voor op nummer vier Manchester City, dat wel een duel minder gespeeld heeft, en vier punten op Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.