Weergaloze Mbappé evenaart Ibrahimovic, twee assists Messi

Kylian Mbappé en Lionel Messi hebben Paris Saint-Germain zaterdag aan de overwinning geholpen op Saint-Étienne. Eerstgenoemde scoorde twee keer en werd tweemaal geassisteerd door Messi. Mbappé heeft nu net als Zlatan Ibrahimovic 156 doelpunten gemaakt voor PSG; enkel Edinson Cavani maakte er meer (200).

PSG
PSG
3 - 1
Saint-Étienne

'Ik ken Ángel Di María en Neymar al heel lang. Mbappé heb ik hier pas ontmoet, maar we leren elkaar steeds beter kennen. Ook op het veld gaat het steeds beter.’ Messi liet zich dinsdag positief uit over de samenwerking met onder anderen Mbappé en zaterdag bleek wel dat ze elkaar steeds beter aanvoelen. Een paar minuten voor rust lanceerde Messi Mbappé met een prachtige steekpass, waarna de Fransman de bal via de handen van Paul Bernardoni tegen de touwen schoot. De doelman ging daarbij niet vrijuit.

Messi noteerde zijn vijfde assist in de Ligue 1 in 2022. Geen enkele andere speler gaf dit kalenderjaar zoveel assists in één van de vijf topcompetities als de Argentijn. De treffer van Mbappé zette PSG weer op gelijke hoogte met Saint-Étienne, want de bezoekers waren na een kwartier verrassend op voorsprong gekomen in het Parc des Princes. Na een beginfase waarin beide partijen de nodige kansen hadden gecreëerd, kreeg Saint-Étienne de 0-1 in de schoot geworpen: Danilo draaide de verkeerde kant op, waarna Denis Bouanga eenvoudig kon overnemen en diagonaal raak kon schieten.

PSG voerde hierna de druk op, maar was voorin niet klinisch genoeg. Neymar en Mbappé hielpen kansen om zeep en ook een vrije trap van Messi leverde geen treffer op. Een paar minuten voor rust viel dan toch de gelijkmaker van Mbappé. In de tweede helft had het PSG van Mauricio Pochettino slechts zeven minuten nodig om Saint-Étienne op de knieën te krijgen. Na tachtig seconden hield Messi een aantal spelers bezig in het strafschopgebied, waarna hij de bal meegaf aan Mbappé, die met veel overtuiging de verre hoek vond.

Een paar minuten later besliste Danilo de wedstrijd. Na een prachtige trivela, een voorzet met de buitenkant van de schoen, van Mbappé kopte de voormalig middenvelder van onder meer Roda JC Kerkrade raak bij de tweede paal. PSG haalde hierna de voet van het gaspedaal. Tien minuten voor tijd raakte Neymar nog de paal, maar gescoord werd er dus niet meer. PSG kan zich nu richten op de topper tegen OGC Nice van volgende week zaterdag.