Weer klap voor Arsenal: Arteta en Debuchy maanden eruit

Reacties

Arsenal moet nog drie maanden wachten voordat het weer een beroep kan doen op Mikel Arteta en Mathieu Debuchy. Arteta heeft een enkeloperatie ondergaan, waarbij een botuitsteeksel bij de 32-jarige aanvoerder van The Gunners is verwijderd. Debuchy moest voor een ingreep aan zijn schouder laten doen, nadat die zondag tegen Stoke City uit de kom was gegaan.

Weer klap voor Arsenal: Arteta en Debuchy maanden eruit

Debuchy mag met recht een pechvogel worden genoemd, want de van Newcastle United overgekomen rechtsback stond eerder ook al bijna drie maanden aan de kant door een enkeloperatie. In december maakte de 29-jarige Fransman zijn rentree. Sindsdien was hij een vaste basisspeler bij Arsenal.

Ook Arteta moest een operatie ondergaan. Hoewel die goed is verlopen kan hij op zijn vroegst pas in april zijn rentree maken. Het betekent dat de Spaanse middenvelder een groot deel van de rest van het seizoen aan zich voorbij moet laten gaan. Manager Arsène Wenger bevestigde tijdens de persconferentie daarom dat Arsenal er hard aan werkt om 'nog een of twee spelers binnen te halen'.

Doordat Wenger de afgelopen weken door blessures ook al geen beroep kon doen op belangrijke spelers als Laurent Koscielny, Mesut Özil, Aaron Ramsey en Jack Wilshere was het al duidelijk dat Arsenal zich in de winterse transferperiode zou oriënteren op mogelijke versterkingen. Koscielny, Özil, Ramsey en ook Theo Walcott zijn inmiddels weer fit en kunnen spelen in de topper van zondag tegen Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.