Weer gaat het mis in de Ligue 1: Bizot ziet fans veld betreden

De wedstrijd tussen Stade Brest en FC Nantes is zondag ruim tien minuten gestaakt nadat een aanhanger van de thuisploeg het veld betrad. Verschillende supporters van Brest volgden zijn voorbeeld, waarna scheidsrechter Johan Hamel de wedstrijd stillegde.

Brest
Brest
1 - 1
Nantes
Nantes

Het is verre van de eerste keer dat het dit seizoen misgaat met supporters in Frankrijk. Zo ging het in september al mis bij een wedstrijd tussen Lille en Lens, terwijl twee maanden later de kraker tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille al na vier minuten werd gestaakt. Dimitri Payet kreeg toen een flesje water tegen zich aan gegooid.

Zondag ging het dus mis bij Brest, waar een van de toeschouwers vlak na rust het veld betrad en het op een lopen zette richting het vak met supporters van Nantes. Volgens Franse media toonden de bezoekende fans een gestolen spandoek van de aanhang van Brest, wat tot woede leidde bij de supporters. Meerdere mensen volgden daarna en betraden het veld, waar Marco Bizot als keeper op het veld stond.

De spelers gingen naar binnen toe en bleven daar bijna een kwartier. Toen de rust terugkeerde, kwamen de spelers terug en werd de wedstrijd uitgespeeld. Brest knokte zich daarna terug van een achterstand en pakte dankzij de 1-1 van Brendan Chardonnet een punt.