'We zijn Barcelona: we moeten ons eigen spel spelen'

Tata Martino is op zijn hoede voor de snelle aanvallers van Real Madrid. De trainer van Barcelona wil zijn ploeg echter niet aanpassen voor El Clásico, die zaterdagavond om 18.00 uur in Camp Nou wordt afgewerkt.

'We zijn Barcelona: we moeten ons eigen spel spelen'

'Wanneer een team ruimte krijgt en aanvallers heeft als Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Ángel di María dan moet je voorzichtig zijn', blikte Martino vooruit. 'Maar we zijn Barcelona: we moeten ons eigen spel spelen en risico's nemen, zoals altijd.'

'We moeten echter proberen te voorkomen dat we de bal kwijtraken op gevaarlijke plaatsen en daardoor Real laten counteren', vervolgde Martino, die zaterdagavond net als zijn collega Carlo Ancelotti van Real Madrid voor het eerst op de bank zit tijdens El Clásico.

'Er zijn klassiekers over de hele wereld, maar het is moeilijk om er één te vinden die zoveel verwachtingen losmaakt. Ik kijk er enorm naar uit en ik wil hetzelfde als alle Barça-fans: goed spelen en winnen. Ik denk niet dat er een favoriet is. Beide teams kunnen zegevieren.'

Voorafgaand aan het duel met De Koninklijke is Barcelona koploper in de Primera División. De Catalanen hebben 25 punten uit negen wedstrijden, drie meer dan aartsrivaal Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen