'We verlaten dit toernooi met opgeheven hoofd'

Gianluigi Buffon is trots op Juventus, dat lang op weg leek naar de kwartfinale van de Champions League. Ook trainer Massimiliano Allegri was vol lof. Na verlenging werd de verliezend finalist van vorig seizoen echter uitgeschakeld door Bayern München (4-2).

'Het was een enorme teleurstelling dat we in de extra speeltijd de gelijkmaker incasseerden', aldus Buffon over de 2-2, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. 'In de tweede helft speelde Bayern erg aanvallend en maakte uiteindelijk ook de kansen af. We verlaten dit toernooi echter met opgeheven hoofd.'

Halverwege leidde Juve nog met 2-0 in de Allianz Arena, waardoor de bezoekers hard op weg leken naar een plek bij de laatste acht. Het ging uiteindelijk toch nog mis. 'Maar ik ben erg trots op dit team. Deze uitschakeling laat zien dat we opnieuw een stap hebben gezet vergeleken met vorig seizoen.'

Schande
'Eigenlijk is het een schande dat je wordt uitgeschakeld na zo'n goede prestatie tegen zo'n goede club', voegde trainer Massimiliano Allegri daar aan toe. 'Op slag van rust kreeg Juan Cuadrado een enorme kans op 3-0, terwijl ook Álvaro Morata en Stephan Lichtsteiner nog konden scoren.'

Morata scoorde zelfs nog, maar zijn treffer werd - onterecht - afgekeurd vanwege buitenspel. 'Het heeft geen zin om het over de arbitrage te hebben', stelde Allegri. 'Ik kan alleen mijn team complimenteren. Met een geïmproviseerde opstelling waren we gelijkwaardig aan een van de titelfavorieten.'

Juve-directeur Giuseppe Marotta maakte zich na afloop wél boos om het afgekeurde doelpunt van Morata. 'Die treffer had de hele wedstrijd veranderd. Dergelijke fouten op dit niveau zijn kostbaar en maken het verschil. Het is erg pijnlijk. Ik hoop dat we dit soort fouten in Italië niet tegen zullen komen.'