'We hebben een beroep gedaan op de Geest van Palop'

Reacties

Stéphane M'Bia bezorgde Sevilla een plek in de halve finale en kon zijn geluk niet op. Door een rake kopbal in de vierde minuut van de extra speeltijd werd Valencia uitgeschakeld en deed het zijn trainer terugdenken aan een eerdere ontsnapping.

'We hebben een beroep gedaan op de Geest van Palop'

'Ik draag dit doelpunt op aan mijn familie, mijn vader en mijn moeder, aangezien het erg moeilijk is geweest', reageerde M'Bia bijna in tranen. 'We wisten ook dat het moeilijk zou worden, maar mijn treffer maakte het een geweldige avond. Dat we nu naar Turijn zijn is erg mooi, daar hebben we hard voor gewerkt.'

'We hebben een beroep gedaan op de Geest van Palop', reageerde Sevilla-trainer Unai Emery na de wedstrijd. Hij verwees daarmee na de rake kopbal van doelman Andrés Palop op 15 maart 2007 tegen Shakhtar Donetsk. Door die treffer - ook diep in de extra speeltijd - plaatste Sevilla zich zeven jaar geleden voor de kwartfinale van de strijd om de UEFA Cup, die het uiteindelijk ook zou winnen.

'Tot op het laatste moment heb ik hoop gehouden in een goede afloop en de vreugde na het laatste fluitsignaal was intens. Ik wilde me eigenlijk inhouden, maar dat lukte niet. Toch wil ik Valencia een compliment geven, want zij hebben het uitstekend gedaan', vervolgde Emery, die van 2008 tot 2012 trainer was van Los Che.

Op de finale tegen Benfica wilde hij nog niet vooruitlopen. 'De tegenstander in Turijn kan ons nu nog even niets schelen, we moeten eerst genieten van dit succes', ging Emery verder. Dat niet Juventus maar Benfica de opponent is in de eindstrijd, vindt hij geen voordeel. 'Een team dat Juve uitschakelt, moet een geweldig team zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.