Waterman ziet bizarre slotfase in CL-duel APOEL

APOEL Nicosia heeft op ronduit bizarre wijze de volgende voorronde van de Champions League bereikt. Na negentig minuten leken de Cyprioten uitgeschakeld te zijn, maar door drie late goals werd Rosenborg BK toch nog verslagen: 3-0.

Rosenborg had de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen en leek op Cyprus middels een doelpuntloos gelijkspel de laatste voorronde te bereiken. In de blessuretijd ging het echter helemaal mis. Met Boy Waterman (foto) onder de lat kwam APOEL in de 91ste, 96ste en 97ste minuut tot scoren, waardoor Rosenborg alsnog werd uitgeschakeld.

Giannis Gianniotas brak in de eerste minuut van de extra tijd de ban door de 1-0 te maken. Dat doelpunt was al voldoende voor APOEL om de volgende ronde te bereiken en deed Rosenborg breken. Nog voor het laatste fluitsignaal voerden Vander en Tomas De Vincenti de score op in de krankzinnige slotfase, die erg lang duurde door de zeven gele kaarten en de zes wissels in de laatste 25 minuten van de wedstrijd.