Na Valckx ook Paus slachtoffer van Cypriotische schoonmaak

Reacties

Anarthosis Famagusta heeft het contract van hoofdtrainer André Paus en diens assistent Simo Tarapoulouzi laten ontbinden. De huidige nummer drie van de Cypriotische competitie zette vorige week technisch manager Stan Valckx al op straat.

Na Valckx ook Paus slachtoffer van Cypriotische schoonmaak

Paus was sinds de zomer van 2014 werkzaam op Cyprus. De vijftigjarige oefenmeester moet drie speelronden voor het einde van de reguliere competitie vertrekken. 'Ik vind het heel jammer', reageert de oud-speler van FC Twente en Heracles Almelo in gesprek met Voetbal International op zijn plotselinge afscheid.

'Ik heb hier een heel mooie tijd gehad de afgelopen twintig maanden. Ik ben de langstzittende trainer sinds 2008 geweest. De druk nam de afgelopen weken echter dusdanig toe dat ik dit wel voelde aankomen. Maar ik vind mijn ontslag onterecht. De begroting van APOEL Nicosia (huidige koploper, red.) is vier keer zo hoog, dus het is irreëel om te denken dat je zomaar kampioen wordt met Anorthosis Famagusta.'

'Met Anorthosis zitten we midden in een driejarenplan', zei Paus eerder nog. 'Vorig seizoen moesten we eindigen bij de eerste zes, dit seizoen is het doel een plaats bij de eerste drie en volgend jaar willen we meedoen om het kampioenschap.' Maar door de prestaties in dit seizoen - tot de 21ste speelronde slechts één (reglementaire) nederlaag - namen de verwachtingen vanuit het bestuur toe. De verliespartijen tegen Ermis Aradippou (2-0) en AEK Larnaca (1-0) in de laatste drie weken leidden Paus' vertrek in.

Anorthosis Famagusta heeft al snel een vervanger voor de Nederlandse hoofdcoach gevonden, want de club heeft Zoran Milinkovic (47) direct aangesteld voor de laatste drie wedstrijden van het lopende seizoen. De club heeft de intentie om de Servische oud-speler, die donderdag al een training leidde, ook voor komend seizoen vast te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.