Wangedrag Van Persie krijgt staartje

Reacties

Robin van Persie moet zich verantwoorden voor zijn gedrag tijdens de bekerwedstrijd tussen Besiktas en Fenerbahçe (0-1). Net als tegenstander Dusko Tosic, met wie de spits het aan de stok kreeg, en de coach van Besiktas, Senol Günes, moet Van Persie voor de Turkse tuchtcommissie verschijnen.

Wangedrag Van Persie krijgt staartje

Van Persie provoceerde volop tijdens de verhitte derby. Vlak voor rust kwam de Nederlandse aanvaller in conflict met Tosic, waarbij Van Persie naar de grond ging. Het leverde een rode kaart op voor de speler van Besiktas, die Van Persie verweet dat hij wel heel gemakkelijk ging liggen. Zelf hield de Nederlander een gele kaart over aan het incident.

Het is echter een eerder moment waarvoor Van Persie verantwoording af moet leggen. De Turkse bond neemt het gebaar dat Van Persie met zijn tong maakte richting het publiek zwaar op. Welke straf hij kan verwachten, is onbekend.

Van Persie kwam overigens wel als winnaar uit de strijd door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Hierna zocht hij nog de confrontatie met voormalig ploeggenoot Oguzhan Özyakup door opzichtig te juichen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.