Wang slaat terug naar ADO: 'Stop niet blind geld in een club'

Reacties

Volgens Hui Wang hoeft ADO Den Haag niet te vrezen dat de club in de gevaarlijke Categorie 1 van de KNVB belandt, al wachten de Hagenaars nog steeds met smart op geld van de Chinese eigenaar.

Wang slaat terug naar ADO: 'Stop niet blind geld in een club'

'Dat laat ik niet gebeuren', zegt Wang in gesprek met de NOS over de mogelijke terugplaatsing naar Categorie 1, wat betekent dat de club onder curatele komt te staan van de KNVB. 'Als het zo doorgaat, zullen de problemen zich uiten', zei algemeen directeur Jan Willem Wigt echter over het uitblijven van betalingen. Wang moet nog 3,7 miljoen euro overmaken aan de club.

ADO kampt inmiddels met een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro. 'Ik stop niet blind geld in een club als ik er geen controle op heb', reageert hij op het uitblijven van zijn beloofde transactie. De club belegde woensdag een aandeelhoudersvergadering, waarbij Wang niet kwam opdagen. Omdat hij het naar eigen zeggen te druk had.

'Alleen als Wang alsnog met een investering over de brug komt, of wij zelf met een passende oplossing komen, is er een vangnet om versneld de stap terug naar Categorie 2 te maken', schetste Wigt de nijpende situatie bij de club al. Wang besluit met de boodschap dat ADO eerst in de eigen organisatie moet kijken wat er gedaan kan worden om de problemen op te lossen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.