ADO wacht ook in sportief opzicht een cruciale periode

Reacties

Terwijl er bij ADO Den Haag allerlei bestuurlijke perikelen spelen, wacht de ploeg van trainer Henk Fraser ook in sportief opzicht een cruciale fase. In anderhalve week kunnen de Hagenaars het zo gewenste gat met de degradatiezone slaan.

ADO wacht ook in sportief opzicht een cruciale periode

Komende zondag speelt ADO thuis tegen SC Cambuur, waarna enkele dagen later, op woensdag, het uitduel met De Graafschap op het programma staat. 'Wedstrijden die bepalen of we kunnen aanhaken bij de middenmoot of dat we naar beneden moeten blijven kijken', erkent Fraser.

De trainer is zeer te spreken over zijn middenveld met Timothy Derijck, Danny Bakker en Kevin Jansen. In kort tijdsbestek is Roland Alberg gedaald in de hiërarchie. Vorig jaar was de middenvelder nog aanvoerder, afgelopen zondag thuis tegen Ajax (0-1) zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie.

'Ik vind Roland nog altijd een schitterende voetballer. Dat heb ik vaak genoeg uitgesproken en laten zien, want hij heeft over een heel lange periode het volledige vertrouwen gehad. Op dit moment kies ik voor de andere middenvelders, die het goed doen', legt Fraser uit.

De ADO-coach heeft Alberg zeker nog niet afgeschreven. 'Lange tijd heb ik hem een aai over de bol gegeven, nu gebeurt het op een andere manier. Hij krijgt mentaal wat tikjes, maar ik hoop dat Alberg als een bokser opstaat en terugslaat. Hij blijft voor ADO een uitstekende speler.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.