Waardeloze cijfers Chelsea: 'Dit verlies is illustratief'

Volgens verdediger Gary Cahill was de 2-1 nederlaag die Chelsea zaterdagmiddag bij West Ham United leed exemplarisch voor het seizoen van de Londenaren, die vijftiende staan in de Premier League.

Een wegens buitenspel afgekeurde goal, een bal die op een haar na over de doellijn was en een rode kaart voor Nemanja Matic: het zat Chelsea niet mee in de eerste helft tegen West Ham. 'Deze nederlaag staat symbool voor ons seizoen', erkende Cahill na afloop bij de BBC.

'De stemming in de kleedkamer is niet goed. Na vorig seizoen is het voor ons wennen om te verliezen. De jongens zijn er kapot van', stelde Cahill, die met de 1-1 voor een lichtpuntje zorgde bij de bezoekers.

Chelsea-manager José Mourinho moest de tweede helft noodgedwongen vanaf de tribune kijken na kritiek op arbiter Jonathan Moss. Cahill verbaasde zich over de beslissing van de scheidsrechter om Matic van het veld te sturen. 'In eerste instantie speelden we door, misschien was het de grensrechter die hem inseinde', doelde de centrumverdediger op de tweede gele kaart voor zijn Servische ploeggenoot.

Cahill vormde vorig seizoen een belangrijk onderdeel van de zo solide defensie waarmee Chelsea kampioen werd. De verdediging van de Londenaren kreeg met 32 doelpunten de minste goals tegen van alle ploegen in de Premier League. Na tien competitiewedstrijden in het seizoen 2015/16 werden Cahill en zijn collega's al negentien keer gepasseerd. Alleen Norwich City (21) kreeg meer goals tegen in de Engelse competitie.