Waanzinnige taferelen na bekersucces Saint-Étienne

Reacties

De zege van Saint-Étienne op Stade Rennes in het toernooi om de Coupe de France heeft tot een waar volksfeest geleid. In de finale wacht een confrontatie met Paris Saint-Germain.

Waanzinnige taferelen na bekersucces Saint-Étienne
© Pro Shots
Saint-Étienne
Saint-Étienne
2 - 1
Rennes
Rennes

Dat Saint-Étienne nu voor een loodzware opgave staat, maakte de vreugde er donderdagavond niet minder om. De thuisploeg kwam tegen Stade Rennes op spectaculaire wijze terug van een achterstand. Voormalig AC Milan-talent M'Baye Niang had de bezoekers uit een strafschop op voorsprong gezet. Daarna was het na de gelijkmaker Timothee Kolodziejczak lang wachten op het beslissende moment.

Het was Ryad Boudebouz die uitgroeide tot de held van de avond. De aanvallende middenvelder plaatste de bal in de 94ste minuut met zijn linker in de korte hoek, nadat hij net was ingevallen. Het was een gouden wissel van Claude Puel, die kort na het laatste fluitsignaal het vrijwel complete veld in beslag zag worden genomen door de supporters. Met duizenden fans op het veld werd het bereiken van de finale gevierd. De tienvoudig kampioen van Frankrijk gaat tegen PSG op jacht naar zijn eerste prijs sinds 2013.

© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Saint-Étienne
Meer over Saint-Étienne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.