VVV klopt Willem II, Koolhof redt punt voor De Graafschap

VVV-Venlo heeft het duel met Willem II ternauwernood winnend afgesloten, door een doelpunt van Pim Balkestein vlak voor tijd. FC Eindhoven en Helmond Sport speelden doelpuntloos gelijk. Jimmy Calderwood pakte in zijn tweede wedstrijd als coach van De Graafschap op het nippertje een punt.

Willem II - VVV-Venlo 0-1
VVV-Venlo heeft ternauwernood drie punten meegenomen uit Tilburg. Lang leek het duel in 0-0 te eindigen, maar vijf minuten voor tijd kwamen de Limburgers alsnog op voorsprong. Uit een voorzet van Oguzhan Türk kopte Pim Balkestein hard raak: 0-1. In de slotfase moest VVV-doelman Niki Mäenpää nog reddend optreden.

Bij VVV maakte Joeri Schroyen na zeventig minuten zijn debuut. De linksback kwam deze week over van Go Ahead Eagles, op huurbasis. VVV-Venlo blijft vierde, maar nadert nummer drie FC Eindhoven tot op twee punten. Willem II, de nummer twee, kan later dit weekend koploper FC Dordrecht zien uitlopen.

FC Eindhoven - Helmond Sport 0-0
Het Brabantse onderonsje tussen FC Eindhoven en Helmond Sport is doelpuntloos geëindigd. In de eerste helft was de thuisploeg het meest dreigend, maar schoten van Jason Bourdouxhe en Soufian Dadda waren niet doeltreffend. Na rust bleef het duel boeien, maar ondanks kansen aan beide kanten bleef het 0-0.

Door de puntendeling blijft FC Eindhoven derde en ziet het koploper FC Dordrecht zaterdag tegen Achilles '29 mogelijk verder uitlopen. Helmond Sport klimt naar de achtste plaats.

Almere City FC - De Graafschap 1-1
In zijn tweede duel als trainer van De Graafschap is Jimmy Calderwood er niet in geslaagd om wederom te winnen. De ploeg uit Doetinchem versloeg vorige week Jong PSV (0-2), kwam nu tegen laagvlieger Almere City FC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daar was zelfs een gelijkmaker in de slotfase voor nodig.

Waar de kansen in de eerste helft voor de bezoekers waren, was het de thuisploeg die na rust op voorsprong kwam. Vincent Janssen probeerde het van afstand en verschalkte zo De Graafschap-goalie Theo Zwarthoed. De Superboeren drongen daarna aan en forceerden in de laatste minuut uiteindelijk de gelijkmaker. Piotr Parzyszek verdiende een strafschop, miste, maar zag de rebound benut worden door invaller Dean Koolhof. Door de remise blijft De Graafschap zesde. Almere City klimt naar plek zeventien.