VVSB heeft last van dubbele regelgeving KNVB

Reacties

VVSB maakt zich op voor dé wedstrijd in haar clubhistorie. De Noordwijkerhoutse Topklasser kende mede door de KNVB-regelgeving een slechte generale voor de halve finale tegen FC Utrecht.

VVSB heeft last van dubbele regelgeving KNVB

Het dorp loopt leeg, in een colonne van meer dan dertig bussen schuift woensdag heel voetbalminnend Noordwijkerhout richting Utrecht, als in elk geval het felbegeerde toegangskaartje is bemachtigd. In De Galgenwaard mag VVSB zich voor het oog van ruim tweeduizend eigen fans en de (inter)nationale pers jagen op een volgend hoofdstuk in de ultieme droom van een amateurclub.

De halve finale heeft ook een keerzijde, nog los van alle uitputtende media-aandacht. Natuurlijk zorgen alle bekersuccessen van VVSB, dat zich ten koste van FC Den Bosch schaarde bij de laatste vier van het nationale bekertoernooi, dat de club op de voetbalkaart staat.

Maar trainer Wilfred van Leeuwen kijkt ongetwijfeld ook naar de gevolgen voor de verrichtingen in de Topklasse. VVSB is allerminst zeker van een plaats in de Tweede Divisie, en laat dat hét doel zijn van dit seizoen. De Bavo wil volgend jaar in die nieuwe klasse actief zijn.

Zaterdag werd in die strijd een pijnlijke 4-2 nederlaag geleden bij WKE, waardoor VVSB naar de negende plaats is gezakt. Aan het einde van de rit levert die plek geen plek op in de Tweede Divisie.

Twee maten
De halve finale wierp zaterdagavond zijn schaduw vooruit. VVSB speelde bewust of onbewust met de rem erop. Dat had ook alles te maken met het tuchtrecht, waarin met twee maten wordt gemeten. Voor de profclubs geldt namelijk dat een schorsing door gele kaarten niet geldt voor het KNVB-bekertoernooi. Voor amateurs is dat onderscheid niet gemaakt.

En dus hielden zes spelers en Van Leeuwen hun hart vast zaterdag. De complete verdediging – Peet van der Sloot, Stefan Kraaijvanger, Jelmer Vrijbrief, Jordy Zwart – en twee van de drie middenvelders - Bas Ruigrok en Vladimir Jozic (foto) – stonden immers op scherp.

Het vijftal kwam de strijd met WKE wat dat betreft ongeschonden door. De blik kan gericht worden op woensdag, al is het Jozic die ook verder kijkt. 'Je zult me voor gek verklaren, maar de volgende competitiewedstrijd tegen UNA is veel belangrijker dan Utrecht', zegt hij in het Leidsch Dagblad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.