VS moet aan de bak, glansrijk debuut Garcia

Reacties

Met nog drie duels voor de boeg moet de Verenigde Staten alle zeilen bijzetten om het WK van 2018 in Rusland te bereiken. Voor Trinidad & Tobago ziet de toekomst er beter uit.

VS moet aan de bak, glansrijk debuut Garcia

Groep A
Mexico kan zich dinsdag plaatsen voor de vijfde en beslissende ronde van de WK-kwalificatie in Midden-Amerika, want de ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio won ook zijn derde groepswedstrijd. Mede dankzij een treffer van Jesús Corona (ex-FC Twente) werd het 0-3 op bezoek bij Canada, dat met vier punten uit drie duels nog wel tweede staat in Groep A. Dat kwam doordat El Salvador thuis tegen hekkensluiter Honduras niet verder kwam dan 2-2.

Groep B
Costa Rica liep tegen het eerste puntenverlies aan in de poulefase. Op bezoek bij Jamaica werd het 1-1. Je-Vaughn Watson opende na ruim een kwartier de score namens de thuisclub, maar Johnny Acosta trok de stand na rust gelijk. Ook bij het duel tussen Haïti en Panama kwam er geen winnaar: 0-0. Costa Rica blijft met zeven punten uit drie duels koploper in Groep B, gevolgd door Panama en Jamaica met beide vier punten. Haïti heeft één punt.

Groep C
Levi Garcia zal zijn debuut voor Trinidad & Tobago nooit meer vergeten. De achttienjarige aanvaller van AZ kwam vrijdag in de 62ste minuut, bij een 1-1 stand, binnen de lijnen en zorgde er met twee doelpunten voor dat Saint Vincent en de Grenadines met 3-2 verslagen werd. Daardoor zijn The Soca Warriors koploper in Groep C, met één punt voorsprong op Guatemala en drie op de Verenigde Staten.

Vrijdag was Guatemala met 2-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann (foto). Al na een kwartier was de eindstand bereikt door doelpunten van Rafael Morales en Carlos Ruiz. Team USA moet daardoor de resterende drie groepswedstrijden aan de bak, want alleen de eerste en tweede plaats geeft recht op deelname aan de volgende ronde van de WK-kwalificatie. Sinds 1990 was de VS altijd present op een mondiale eindronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.