'VS, Canada en Mexico willen samen 'mega-WK' organiseren'

Reacties

De Verenigde Staten, Mexico en Canada zijn in gesprek om samen het WK 2026 te organiseren, zo melden verschillende media, waaronder AP. Over negen jaar nemen voor het eerst 48 landen deel aan de mondiale eindronde.

'VS, Canada en Mexico willen samen 'mega-WK' organiseren'

Mexico en de Verenigde Staten zijn naar verluidt al een tijdje aan het filosoferen over een gezamenlijk 'bid'. Canada zou zich daarbij hebben aangesloten. 'Ik denk dat de besprekingen snel worden voortgezet. Ik zie dit als een kans voor de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond', zegt Victor Montagliani, die als voorzitter van de Canadese voetbalbond en als vicepreses van de FIFA fungeert.

In 1994 had het toernooi al eens plaats in de Verenigde Staten, met Brazilië (foto) als winnaar. Mexico organiseerde de eindronde reeds in 1970 en 1986. Slechts één van de 22 WK's tussen 1930 en 2022 werd aan meerdere landen toegekend: in 2002 deelden Japan en Zuid-Korea de organisatie.

Voormalig FIFA-preses Sepp Blatter was nooit een groot voorstander van een gezamenlijk bid, maar zijn opvolger Gianni Infantino denkt daar heel anders over. De Zwitser heeft al herhaaldelijk laten weten dat WK's uitstekend in één bepaalde regio kunnen worden gehouden.

Trump
Sunil Gulati, de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, meldde dinsdag nog dat het 'mega-WK' bijna niet meer door een enkel land kan worden georganiseerd omdat het evenement gewoon te groot is geworden. 'Hoeveel landen kunnen zoveel stadions bouwen en een benodigde infrastructuur opzetten?'

Normaal gesproken wordt de gastheer van het WK 2026 in de loop van 2020 bekendgemaakt, nog tijdens de eerste termijn van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Tijdens zijn campagne wekte de Republikein de toorn van de 'buurman' met zijn plan om een muur langs de grens te bouwen om drugs, wapens en illegalen uit Mexico te weren.

Praat mee over de plannen van Infantino over het mega-WK

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.