Vrouwen treffen gastland, China en Nieuw-Zeeland op WK

Reacties

Het Nederlands vrouwenelftal heeft relatief gunstig geloot voor het WK-debuut van volgend jaar in Canada. De Leeuwinnen treffen met gastland Canada het laagst geplaatste groepshoofd en moeten zich op basis van de FIFA-wereldranglijst ook kunnen meten met China en Nieuw-Zeeland.

Vrouwen treffen gastland, China en Nieuw-Zeeland op WK

Canada geldt als nummer acht van de wereld en thuisspelende ploeg weliswaar als favoriet in Groep A, maar Oranje had het met de Verenigde Staten (nummer één van de wereld), Duitsland (tweede en Europees kampioen), wereldkampioen Japan (derde), Frankrijk (vierde) of Brazilië (zesde) ook veel slechter kunnen treffen.

Omdat China, de vicewereldkampioen van 1999, op de wereldranglijst maar één plaats hoger staat dan de ploeg van bondscoach Roger Reijners (vijftiende) en Nieuw-Zeeland vier plaatsen lager behoort een plek bij de laatste zestien zeker tot de mogelijkheden. Alle nummers één en twee en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de volgende ronde.

Het WK begint voor de Leeuwinnen op de openingsdag (6 juni) tegen Nieuw-Zeeland. Vijf dagen later volgt het duel met China. De wedstrijd tegen gastland Canada betekent op 15 juni de afsluiting van de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.