Vreman ziet pluspunten: 'We hebben het wel mooi opgepakt'

Jan Vreman realiseert zich dat De Graafschap zijn opleving vooral te danken had aan de terugval van PSV. Maar over de tweede helft was hij desondanks tevreden na de nederlaag (4-2).

'De tweede helft laat je zien wat je kunt', constateerde Vreman voor de camera van FOX Sports, nadat zijn ploeg door doelpunten van Ted van de Pavert en Bart Straalman terugkwam in de wedstrijd. 'Maar dat ligt ook aan PSV. Het tempo gaat na rust iets omlaag, dan laten we ineens zien dat we het kunnen. We hebben het wel mooi opgepakt.'

Het spel voor rust kon de oefenmeester daarentegen totaal niet bekoren. 'Je moet wel in de duels kunnen komen, in de eerste helft lukte dat niet', merkte hij, terwijl zijn elftal na recente overwinningen op Excelsior en ADO Den Haag optimistisch gestemd naar Eindhoven afreisde. Maar dat goede gevoel kwam vlak voor tijd weer helemaal terug bij Vreman. 'Ik dacht: het kan nog 3-3 worden.'

De Graafschap heeft nog twee dagen om zijn selectie te versterken in de degradatiestrijd. 'Nee', reageerde Vreman stellig op de vraag of er achter de schermen nog druk gewerkt wordt aan nieuwe spelers. 'Of er jongens weggaan, weet ik natuurlijk niet. Maar erbij komt er op dit moment niets.'