Vreman: 'Hadden vandaag de absolute wil om te winnen'

Het geloof bij De Graafschap in directe handhaving is terug na de 3-1 thuiszege op ADO Den Haag. Trainer Jan Vreman beseft echter dat er nog veel werk aan de winkel is.

'Vandaag hebben we onszelf beloond', reageerde Vreman na afloop van de wedstrijd. 'In de eerste helft hebben we goed gespeeld, alleen gaven we de 0-1 veel te makkelijk weg. We hebben voor rust echter absoluut nog kansen gehad op de gelijkmaker. Die bleef achterwege. In de tweede helft hadden we aan het begin wat moeite. Maar daar hebben we ons absoluut doorheen geknokt.'

'Na de 1-1 was het niet meer dan terecht dat De Graafschap won, want het toonde de meeste drang en drive om te winnen. En dat levert meestal wat op', voegde Henk Fraser, trainer van de bezoekers, daaraan toe. Vreman was het met helemaal zijn collega eens. 'Wat Henk aangeeft, dat klopt in mijn ogen. Wij hadden vandaag de absolute wil om te winnen.'

'Dat lieten we voorgaande wedstrijden ook wel zien, maar nu belonen we onszelf. Als je ook ziet hoe de mensen het beleven en alles ervaren. Dat is echt iets waar we naartoe willen. In de eerste seizoenshelft hebben we dat vaak gehad en het mooie vandaag is dat het gepaard gaat met punten. We zijn heel blij met deze belangrijke drie punten, we komen dichterbij, maar we moeten nog wat wedstrijden winnen. Daar gaan we ook voor.'

De Graafschap komt door de zege op elf punten uit twintig wedstrijden. Het verschil met nummer zeventien SC Cambuur is nog maar twee punten, terwijl FC Twente vijf punten meer heeft dan de hekkensluiter.