Balende Vreman ziet progressie: 'Het heeft tijd nodig'

Jan Vreman baalt enorm dat zijn ploeg geen punten heeft kunnen ontfutselen van Heracles Almelo. De Graafschap had daar volgens hem namelijk genoeg kansen voor.

'In de eerste helft hebben we absoluut een voorsprong laten liggen', baalt Vreman na de nederlaag (2-1) voor de camera van FOX Sports. Twee keer raakten De Superboeren bovendien het aluminium voor rust. 'We halen er net te weinig uit', concludeert de oefenmeester. 'Dan lijden we balverlies en dan is het aan de overkant kassa.'

Dat De Graafschap zich na rust minder dominant manifesteerde, is volgens Vreman ook de verdienste van Heracles. 'In de tweede helft hebben we de de lijn van de eerste minder goed door kunnen trekken. Misschien dat Heracles ook net iets hoger druk zet, dat het daardoor lastiger voor ons wordt.'

Hoewel De Graafschap nu acht verliespunten meer heeft dan nummer zeventien SC Cambuur, geeft het vertoonde spel Vreman hoop. 'Ja', antwoordt hij volmondig, met in zijn achterhoofd het thuisduel met ADO Den Haag van aankomende woensdag. 'Maar ook in de tweede helft waren er wel momenten die vertrouwen gaven. Beter worden heeft tijd nodig. En bij de een duurt het langer dan bij een ander.'