Vreman vreest flink aantal schorsingen in finale

Reacties

De Graafschap plaatste zich met een 2-1 zege op MVV Maastricht voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie, maar trainer Jan Vreman moet er rekening mee houden dat hij in die laatste wedstrijd mogelijk nog moet puzzelen. Bij De Superboeren staan liefst zeven spelers op scherp.

Vreman vreest flink aantal schorsingen in finale

Ted van de Pavert, Robin Pröpper, Bryan Smeets, Cas Peters, Mark Diemers, Nathan Kabasele en Alexander Bannink staan al op een gele kaart en bij een tweede gele kaart zijn ze de eerstvolgende barragewedstrijd geschorst. De hoofdcoach van De Superboeren moeten het al stellen zonder Youssef El Jebli, die zijn sleutelbeen maandagmiddag al vroeg in de wedstrijd brak.

'Er komen nog twee heel belangrijke wedstrijden aan waarbij we iedereen nodig hebben', blikte Vreman op de clubsite alvast vooruit op de dubbele ontmoeting met Go Ahead Eagles. Hij verwacht het tegen de Jupiler League-club uit Deventer opnieuw lastig te krijgen. 'Ik wil MVV een compliment maken, want we hadden het erg moeilijk tegen ze', sprak hij lovend.

'Ze voetbalden goed onder onze druk uit en we kenden hun kracht bij vrije trappen en corners. Maar ik denk dat wij ook een kwaliteit hebben: dat we in standaardsituaties gegroeid zijn. Daarin incasseerden we aan het begin van het seizoen nog weleens wat goals, nu gebeurt dat net niet. Daarin hebben we stappen gemaakt. We wisten dat het lastig zou worden over twee wedstrijden, maar het belangrijkste is dat je zelf verder komt.'

Daar slaagde De Graafschap, met hangen en wurgen, in. MVV-trainer Ron Elsen baalde, maar was trots dat zijn ploeg het de tegenstander moeilijk wist te maken. 'Ik denk dat De Graafschap onder de indruk was van ons spel in onze thuiswedstrijd en ik denk dat we over twee wedstrijden minimaal gelijkwaardig waren', stelde de hoofdcoach in gesprek met FOX Sports. 'We zijn ook vandaag blijven voetballen en daar heb ik mijn ploeg een compliment voor gegeven. De jongens hebben zich prima op de kaart gezet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.