De Graafschap overleeft in de nacompetitie tegen MVV

Reacties

De Graafschap heeft MVV Maastricht uitgeschakeld in de nacompetitie. De Limburgers konden in een harde wedstrijd niet het verschil maken en verloren met 2-1.

De Graafschap overleeft in de nacompetitie tegen MVV

De Graafschap verdedigde in eigen huis de 1-0 voorsprong die resteerde uit het duel op Limburgse bodem. De thuisploeg moest dat wel doen zonder de aan zijn rug geblesseerde aanvaller Vincent Vermeij en trainer Jan Vreman kreeg na negen minuten nog een domper te verwerken. Youssef El Jebli kon niet verder door een schouderblessure en werd vervangen door Kristopher Vida.

Het was de invaller die het thuispubliek in de 37ste minuut in extase bracht. De middenvelder schoot in de rebound raak na een schot van Bryan Smeets, die het heenduel besliste. De treffer van Vida kwam als geroepen voor De Graafschap, want MVV had na twintig minuten de leiding genomen. Pieter Nys kopte de 0-1 binnen na een van richting veranderde doelpoging van Jordy Croux.

In de open slotfase vocht MVV voor zijn kans. In de hoop het voorbeeld van De Graafschap te kunnen volgen. De Superboeren promoveerden vorig jaar na een seizoen waarin het zesde werd in de Jupiler League. MVV werd dit seizoen tiende op het tweede niveau, maar het kwaliteitsverschil met de nummer zeventien van de Eredivisie was nauwelijks waarneembaar.

De Graafschap hapte bij vlagen namelijk naar adem. Het opportunistische spel van MVV zorgde voor gevaar. Zo dacht Santiago Palacios binnen te kunnen schieten toen hij uit de kluts de bal voor zijn voeten kreeg, maar zijn schot werd gekraakt. Dat gebeurde niet met de weergaloze knal van Karim Tarfi. De Belg knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een volley stijf in de kruising: 2-1. Zo besliste de middenvelder het tweeluik definitief.

Alleen Go Ahead Eagles of VVV-Venlo kan De Graafschap nog van een Eredivisie-ticket houden. De ploegen komen maandagmiddag vanaf 14.30 uur in Venlo tegen elkaar in actie. Go Ahead won de eerste wedstrijd met 1-0 van VVV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.