'Vorig jaar 0-0 tegen Ajax, daar gaan we nu weer voor'

Reacties

Door een relatief simpele 4-0 zege op Excelsior reist Heracles Almelo volgende week met vertrouwen naar Ajax toe. De Kralingers werden aan de kant gezet nadat ze Jurgen Mattheij al in de eerste helft met twee gele kaarten de aftocht hadden zien blazen.

'Vorig jaar 0-0 tegen Ajax, daar gaan we nu weer voor'

In overtal boekte Heracles vervolgens een gemakkelijke zege. 'Ik ben blij met die vier goals. In de beginfase hadden we het immers  heel moeilijk, maar uiteindelijk hebben we de schroom van ons afgegooid', zo analyseerde Heracles-coach John Stegeman na afloop in gesprek met FOX Sports. 'Natuurlijk helpt het dan dat je tegen tien man staat, maar daarna hebben we het goed gedaan. Die 1-0 is dan natuurlijk ook heel belangrijk', doelde hij op het openingsdoelpunt op slag van rust.

Aanvoerder Thomas Bruns vond dat de Heraclieden na rust heer en meester waren.  De middenvelder, die zelf de 2-0 voor zijn rekening nam, stipte ook iets anders aan. 'Door wat blessures waren  midweeks op de training de aantallen zo dat we veel elf tegen tien hebben getraind. Dat kwam vandaag wel goed uit', grapte hij. 'Al hadden er natuurlijk nog wel één of twee goals bij gekund. Ik ben in ieder geval blij dat ik zelf van de hatelijke nul af ben', verwees hij naar zijn eerste competitietreffer.

Door de zege heeft Heracles nu zeven punten uit de laatste drie competitieduels gepakt. De eerste drie competitiewedstrijden van 2017 waren juist nog verloren. De huidige nummer negen reist volgende week af naar Amsterdam. 'Tsja, wat moet ik zeggen: Ajax here we come', zo reageerde Stegeman ietwat gereserveerd. 'Dan wordt het een totaal andere wedstrijd, een uitduel met een heel goed voetballend team.' Bruns keek ook al vooruit. 'Vorig jaar hebben we 0-0 gespeeld in De Arena. Dus we gaan voor hetzelfde resultaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.