Excelsior bizar productief in openingskwartier

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Heracles Almelo kan zich zaterdag al nagenoeg veilig spelen bij een zege op Excelsior.

Excelsior bizar productief in openingskwartier
Speelronde: 23
Aftrap: zaterdag 18 februari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Siemen Mulder

• Heracles en Excelsior presteren moeizaam in 2017. De Rotterdammers sprokkelden slechts drie punten bijeen en wonnen sinds de jaarwisseling nog niet. Heracles won één keer en speelde ook eenmaal gelijk en heeft derhalve één punt meer dan Excelsior.

• Heracles en Excelsior stonden in Eredivisie-verband zeven keer eerder tegenover elkaar in Almelo. De thuisclub zette vier van die wedstrijden in winst om, moest eenmaal met een gelijkspel genoegen nemen en erkende tweemaal zijn meerdere in Excelsior.

• Tijdens vier van de laatste vijf ontmoetingen – duels in Rotterdam meegerekend – werd al binnen het kwartier gescoord. In de confrontatie van eerder dit seizoen trof Khalid Karami zelfs al na 27 seconden doel. Excelsior won dat duel met 3-1.

• Samuel Armenteros is de man in vorm bij Heracles. De Cubaanse Zweed liet zich sinds 1 november al negen keer fêteren als doelpuntenmaker in de Eredivisie, meer dan welke speler ook. Voorafgaand aan deze speelronde stond Armenteros met elf goals derde op de topscorerslijst.

Tijdens de 'heenwedstrijd' boekte Excelsior een 3-1 zege op Heracles Almelo.
Tijdens de 'heenwedstrijd' boekte Excelsior een 3-1 zege op Heracles Almelo.

• Heracles kreeg sinds de jaarwisseling in alle vijf Eredivisie-duels het eerste doelpunt om de oren. Desondanks verzamelde de formatie van trainer John Stegeman vier punten.

• Liefst zes van de laatste tien competitieduels van Excelsior mondden uit in een gelijkspel. In de eerste twaalf speelrondes remiseerde de equipe van coach Mitchell van der Gaag juist maar eenmaal.

• Van alle teams in de Eredivisie trof Excelsior het vaakst doel in het eerste half uur, liefst zeventien keer. In totaal scoorden de Kralingers maar 26 keer.

• Excelsior wacht in 2017 nog altijd op een Eredivisie-zege. Voorafgaand aan deze speelronde gold dit verder alleen voor Sparta Rotterdam en ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.