Voormalig Vitesse-directeur Van Leeuwen naar Cyprus

Reacties

Ruim een half jaar na zijn vertrek bij Vitesse gaat Ted van Leeuwen aan de slag op Cyprus. De voormalige rechterhand van Merab Jordania staat op het punt voor drie jaar tekenen als technisch directeur bij Anorthosis Famagusta.

Voormalig Vitesse-directeur Van Leeuwen naar Cyprus

Cypriotische media meldden dat Van Leeuwen vrijdag nog zijn handtekening zal zetten onder de verbintenis. Na zijn vertrek uit Arnhem werkte de voormalige verslaggever van Voetbal International (rechts op de foto met verder Jordania en toenmalig Vitesse-trainer Fred Rutten) al als adviseur van Valletta FC. De club uit Malta zal hij blijven adviseren.

Van Leeuwen kwam de laatste tijd ook weer in het nieuws wegens zijn in september beëindigde dienstverband bij Vitesse. In een onderzoek naar de inmenging van Chelsea in de dagelijkse gang van zaken in het Gelredome wil de KNVB met hem spreken om vast te stellen of de Londense club inderdaad te veel invloed heeft op het technische beleid in Arnhem.

De voetbalbond besloot tot dat onderzoek naar aanleiding van uitspraken van Jordania, de ex-voorzitter van Vitesse. De Georgiër beweerde dat de club onder zijn bewind geen kampioen mocht worden van Chelsea, omdat de clubs elkaar dan mogelijk zouden treffen in de Champions League. De twee clubs hebben dat allebei al stellig ontkend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.