Voormalig toptalent Pröpper is klaar om leemte op te vullen

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de elfde speelronde was dat Vitesse-middenvelder Davy Pröpper.

Voormalig toptalent Pröpper is klaar om leemte op te vullen

Het moet een half jaar geleden zijn geweest. Vitesse won haar zoveelste wedstrijd op rij en na afloop van het duel 'vochten' de journalisten om een paar quotes van Wilfried Bony en Marco van Ginkel. Even verderop gaf Theo Janssen zijn weinig ongenuanceerde mening voor de camera’s van de NOS.

In een donker hoekje stond Davy Pröpper (foto boven) wat stilletjes voor zich uit te staren. Hij mocht die dag zes minuten invallen van trainer Fred Rutten. Hij was in de pikorde inmiddels voorbij gestreefd door Simon Cziommer. Met trillende bovenlip liet hij zich ontvallen dat het beter was om misschien eens verder te kijken. ‘Als ik hier niet ga spelen, dan moet ik weg. Ik heb niet het gevoel dat de trainer echt vertrouwen in me heeft.’

Dat was toen. Afgelopen zondag na het gelijkspel tegen FC Groningen (2-2) was Pröpper het middelpunt van de journalistieke aandacht. De geboren Arnhemmer stond twintig minuten na het duel nog te praten over zijn opvallende comeback afgelopen zomer.

Zijn goede vriend Marco van Ginkel maakte een droomtransfer naar Chelsea en voetbaldier Peter Bosz nam de taken over van Fred Rutten. Het betekende een hernieuwde kans voor het voormalige toptalent. Tegen FC Groningen was hij behalve stilist ook aanjager. Het ventje bleek een volwassen man te zijn geworden.

‘Dat zou goed kunnen, al ben ik pas 22’, vertelde de middenvelder na afloop gekscherend. ‘Er is wel het één en ander gebeurd. De laatste twee seizoenen waren heel moeilijk. Bij wie de fout lag? Bij mezelf, bij anderen. Op dit moment voel ik het vertrouwen en daar ben ik heel gevoelig voor. Ik denk dat de oude Davy inmiddels wel terug is.’

De Arnhemmer die de laatste jaren een oneerlijke concurrentiestrijd moest uitvechten met duur betaalde huurlingen, is eindelijk terug. Klaar om de leegte die zijn maatje Van Ginkel achterliet definitief op te vullen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen