Voormalig supertalent Robinho weer terug bij eerste liefde

Reacties

Robinho keert terug naar zijn vaderland. De aanvaller van AC Milan (30) wordt voor een jaar verhuurd aan zijn oude werkgever Santos.

Voormalig supertalent Robinho weer terug bij eerste liefde

Robson de Souza, zoals de dribbelaar voluit heet, begon daar ook zijn carrière. Hij speelde er in de jeugdopleiding en bracht er drie jaar in het eerste elftal door, waarna Real Madrid het toen 21-jarige supertalent oppikte. In Europa kon Robinho zijn status echter nooit echt waarmaken.

Het seizoen 2007/08 was zijn laatste, en cijfermatig gezien ook zijn beste seizoen als Galáctico. Op de laatste dag van de transferwindow van de zomer van 2008 maakte hij voor ruim 42 miljoen euro de overstap naar Manchester City. Die club verhuurde hem al in januari 2010 voor een halfjaar aan Santos, voordat City hem daarna verkocht aan AC Milan.

In Milaan was zijn start nog wel hoopvol, maar uiteindelijk wist hij ook daar nooit echt een vaste waarde te worden. Na vier seizoenen bij Il Rossoneri keert hij nu dus voor een tweede keer terug bij Santos. Robinho liet aansluitend weten niet meer naar Europa terug te willen keren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.