Voormalig Ivoorkust-bondscoach haalt Kanon naar Lille

Reacties

Als Wilfried Kanon de medische keuring doorstaat verkoopt ADO Den Haag de Ivoriaanse verdediger aan Lille. De 21-jarige international zal voor vier jaar tekenen bij de Franse Ligue 1-club, dat het nog twee jaar doorlopende contract van Kanon afkoopt.

Voormalig Ivoorkust-bondscoach haalt Kanon naar Lille

Kanon kon ook naar Oost-Europa - onder meer Rubin Kazan had interesse - maar zal bij Lille worden herenigd met Hervé Renard, onder wie de linkspoot eerder dit jaar een vaste basisspeler was op weg naar de winst van de Afrika Cup. Renard vertrok daarna bij de nationale ploeg van Ivoorkust, om trainer te worden van Lille. Dat betaalt volgens Franse media ongeveer een half miljoen euro aan ADO.

Na het winnen van de Afrika Cup speelde Kanon opmerkelijk genoeg nauwelijks nog wedstrijden voor de Haagse Eredivisie-club door een meniscusblessure. Daardoor kwam de in 2013 van het Roemeense Corona Brasov overgekomen verdediger in twee seizoenen slechts 25 keer in actie voor de club uit de Hofstad. Desondanks was ADO-trainer Henk Fraser zeer gecharmeerd van hem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.