Ivoorkust dankzij Kanon naar finale Afrika Cup

Ivoorkust heeft zich geplaatst voor de finale van het toernooi om de Afrika Cup. Mede door toedoen van Wilfried Kanon (foto) van ADO Den Haag werd DR Congo met 3-1 verslagen.

Ivoorkust kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via een kiezelhard schot van Yaya Touré, die de bal vanaf twintig meter bijna door het net ramde. DR Congo kwam drie minuten later alweer langszij door middel van een benutte strafschop van Dieumerci Mbokani.

Vier minuten voor de pauze sloeg Ivoorkust weer toe. Gervinho rondde van dichtbij af. ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon stond wederom in de basis bij Ivoorkust en vervulde een heldenrol, want in de 67ste minuut maakte hij van dichtbij het beslissende doelpunt: 3-1.

De andere finalist komt uit het duel tussen gastland Equatoriaal-Guinee en Ghana, dat morgenavond 20.00 uur wordt afgewerkt.