Tunesië wacht straf na 'Schande van Bata'

Reacties

De kwartfinale om de Afrika Cup krijgt voor Tunesië waarschijnlijk een vervelend staartje. Het collectieve wangedrag is onderwerp van onderzoek van de Afrikaanse bond.

Tunesië wacht straf na 'Schande van Bata'

Verschillende spelers van Tunesië zochten zaterdag tijdens en na afloop van het duel met Equatoriaal-Guinee scheidsrechter Rajindraparsad Seechurn op. De arbiter uit Mauritius had zich de woede van De Arenden van Carthago op de hals gehaald door kort voor het laatste fluitsignaal van de reguliere speeltijd Equatoriaal-Guinee een strafschop toe te kennen.

Dankzij de zeer omstreden penalty, na een vrijwillige struikelpartij van Ivan Bolado, poetste het gastland de 1-0 achterstand weg. In de verlenging moest Tunesië nog een treffer incasseren op de avond die al 'De Schande van Bata' werd genoemd.

Bondscoach Georges Leekens sprak van een 'onaanvaardbare' arbitrale beslissing in het voordeel van Equatoriaal-Guinee, dat ook in de wedstrijd tegen Gabon dankzij een discutabele penalty de hoop op de Afrika Cup overeind hield. Donderdag wacht om 20.00 uur in de halve finale Ghana als volgende obstakel voor het gastland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.