Voormalig Feyenoord-held Guidetti wil via Duitsland naar EK

Reacties

John Guidetti gaat proberen zijn loopbaan nieuw leven in te blazen in de Tweede Bundesliga. Hannover 96 huurt de Zweedse spits voor de rest van het seizoen van Alavés en heeft tevens een optie tot koop.

Voormalig Feyenoord-held Guidetti wil via Duitsland naar EK
© Pro Shots

Guidetti werd onlangs nog gelinkt aan een Mexicaans avontuur bij Cruz Azul, maar blijft dus in Europa actief. Hannover meldt dat de 27-jarige ex-speler van Feyenoord vrijdagochtend de medische keuring heeft doorstaan en vanmiddag al op het trainingsveld zal staan. Na Emil Hansson is de aanvaller de tweede speler in de selectie met een verleden in Rotterdam.

Guidetti hoopt zich bij Hannover in de kijker te spelen voor de Zweedse EK-selectie. Bij Alavés waren die kansen gering, na slechts vijf optredens in La Liga tijdens de eerste seizoenshelft. In de zomer van 2018 nam de nummer vijftien van de Primera División de Zweedse spits nog voor vier miljoen euro over van Celta de Vigo na een succesvol half jaar als huurling.

Inmiddels is Guidetti in Noord-Spanje echter voorbijgestreefd door de Spaanse spitsen Joselu en Lucas Pérez, in eigen land teruggekeerd nu hun Premier League-avontuur. En dus verkast de 28-voudig international van Zweden nu naar Hannover. Het is na Stoke City, Celtic, Celta en Alavés zijn vijfde club sinds hij in het seizoen 2011/12 twintig keer scoorde voor Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

J. Guidetti


Geboortedatum:
15 april 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Solna
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
AIK
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.