Voormalig Cambuur-spits schiet Iran naar WK in Brazilië

Iran en Zuid-Korea hebben zich dinsdagmiddag geplaatst voor het WK in Brazilië. In een onderling duel waren de Iraniërs dankzij een treffer van Reza Ghoochannejhad (Standard Luik) met 1-0 te sterk, waardoor het als groepshoofd eindigde. Zuid-Korea eindigde als tweede.

Voormalig Cambuur-spits schiet Iran naar WK in Brazilië

Ghoochannejhad, voormalig speler van onder meer FC Emmen en SC Cambuur, tekende na een uur de enige treffer van de wedstrijd aan. Het was alweer zijn vijfde treffer in zijn zevende interland. Dankzij de treffer van Ghoochannejhad plaatste Iran zich voor de vierde keer voor een WK.

Ook Zuid-Korea plaatste zich voor het eindtoernooi in 2014. Ondanks de nederlaag in eigen land wisten de Koreanen zich voor de negende keer in de geschiedenis te kwalificeren. Het grootste succes was de halve finale in 2002. Destijds was Duitsland met 1-0 te sterk voor de formatie van toenmalig bondscoach Guus Hiddink.

Ook Oezbekistan was nog in de race om het felbegeerde WK-ticket. In eigen land werd Qatar weliswaar ruim verslagen met 5-1, maar het doelsaldo (één doelpunt verschil) viel desondanks uit in het voordeel van Zuid-Korea. Eerder op de dag wist Australië (1-0 winst Irak) zich te plaatsen, terwijl Japan zich eerder al kwalificeerde voor het toernooi om de wereldtitel, volgend jaar in Brazilië.

Overigens maakt Oezbekistan nog steeds kans op deelname voor het WK. De nummers drie van de Aziatische poules A en B, respectievelijk Oezbekistan en Oman of Jordanië, spelen een tweeluik. De winnaar daarvan speelt de play-off-finale tegen de nummer vijf uit de groep van Zuid-Amerikaanse landen, die momenteel wordt bezet door Uruguay.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen