Voormalig Ajax-cultheld Suk vervolgt Europese zwerftocht

Reacties

Hyun-Jun Suk heeft weer een nieuwe club gevonden. De spits maakt het seizoen af bij Debreceni VSC, de huidige nummer tien van de Hongaarse competitie. In Hongarije sluit de transfermarkt deze week in de nacht van dinsdag op woensdag.

Voormalig Ajax-cultheld Suk vervolgt Europese zwerftocht

Debreceni neemt Suk op huurbasis over van FC Porto, waar hij geen uitzicht had op speelminuten. In de eerste seizoenshelft werd de Zuid-Koreaan al verhuurd aan de Turkse club Trabzonspor, maar daar flopte hij volledig. Om die reden werd besloten de huurovereenkomst al in januari te beëindigen.

Bij Debreceni hoopt Suk zijn carrière nieuw leven in te blazen. De achttienvoudig international van Zuid-Korea verdiende in januari 2010 een contract bij Ajax door daar simpelweg te vragen of hij mee mocht trainen. De 1.91 meter lange spits maakte zelfs zijn debuut in het eerste, maar brak nooit echt door. Via FC Groningen, Marítimo Funchal, Al-Ahli en Nacional kwam hij terecht bij Vitória Setúbal.

Daar presteerde Suk dusdanig goed dat FC Porto hem voor anderhalf miljoen euro aantrok. Dat niveau bleek echter iets te hoog voor de aanvaller, die na een half seizoen al werd verhuurd aan Trabzonspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.