Suk verpest uitzwaaiwedstrijd van de Tsjechen

Reacties

Tsjechië heeft geen beste generale beleefd voor het EK. Mede door een treffer van Hyun-Jun Suk werd in eigen land verloren van Zuid-Korea (1-2).

Suk verpest uitzwaaiwedstrijd van de Tsjechen

Zuid-Korea, dat woensdag nog met 6-1 van de mat was geveegd door Spanje, toonde in Praag een heel ander gezicht. Bit-Garam Yoon mikte een vrije trap langs Petr Cech en voormalig Ajacied en Groninger Suk trapte op slag van rust zelfs de 0-2 in het dak van het doel. Met Tomás Necid (ex-PEC Zwolle) in de punt van de aanval kon het thuisland aanvankelijk geen vuist maken.

Met Jaroslav Plasil als aangever en Marek Suchy als afmaker betaalden de wissels van bondscoach Pavel Vrba (foto) zich binnen een minuut na de hervatting al uit. Theodor Gebre Selassie raakte vlak daarna de paal en had nog een keer pech toen hij na een uur tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

De Tsjechen, tijdens de kwalificatie nog groepswinnaar in de poule met Nederland, verkeren in 2016 nog niet in grootse vorm. Van de zes vriendschappelijke interlands werden er maar twee gewonnen. Spanje, Kroatië en Turkije zijn de tegenstanders in Poule D op het EK.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.