Nemec blinkt uit bij Slowakije, Tsjechen winnen eenvoudig

Slowakije en Tsjechië hebben beide een oefenzege geboekt op weg naar het EK. Slowakije versloeg mede dankzij twee goals van Willem II-aanvaller Adam Nemec Georgië, terwijl de Tsjechen te sterk bleken voor Malta.

Slowakije - Georgië 3-1
De Slowaken treffen op het EK in Frankrijk Engeland, Rusland en Wales. Oefenpartner Georgïe is van een ander kaliber en bezorgde Slowakije dan ook weinig problemen. Nemec groeide uit tot de grote man en dat na een seizoen waarin hij bij Willem II geen potten kon breken. Slechts tien wedstrijden speelde hij in de Eredivisie voor de Tilburgers. Scoren deed de dertigjarige spits in die duels niet. Willem II nam onlangs afscheid van Nemec.

Dat Nemec de weg naar het doel wel degelijk kent, bewees hij vrijdagavond. De aanvaller opende in de vijfde minuut al de score en verdubbelde de marge vroeg in de tweede helft. Middenvelder Adam Zrelak tekende vervolgens voor de 3-0, maar Levan Kenia redde nog de eer namens Georgië.

Tsjechië - Malta 6-0
Bij het oefenduel tussen Tsjechïe en Malta liet een andere speler met een verleden in de Eredivisie zich zien. Tomas Necid (ex-PEC Zwolle) maakte de overwinning van de Tsjechen vlak voor tijd nog wat klinkender. Malta bezorgde de Tsjechen geen moment problemen. Halverwege leidde de EK-deelnemer al met 3-0 dankzij goals van Jaroslav Plasil, Milan Skoda en Roman Hubnik (foto).

Bondscoach Pavel Vrba wisselde na rust liefst negen keer. Twee aanvallers pikten als invaller nog een doelpunt mee. Na een goal van David Lafata kon collega-aanvaller Necid niet achterblijven. Het slotakkoord was voor de twintigjarige Patrick Schick. Zo tankte Tsjechië vertrouwen op weg naar Frankrijk, waar Spanje, Turkije en Kroatië de tegenstanders zijn in Groep D.