Suk is Ajax nog altijd dankbaar: 'Kan nog veel meer laten zien'

Reacties

Hyun-Jun Suk is Ajax nog steeds dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen. De Zuid-Koreaanse spits wil nu de Champions League in met FC Porto.

Suk is Ajax nog altijd dankbaar: 'Kan nog veel meer laten zien'

'Nederland was een geweldig land om te beginnen in Europa. De tijd bij Ajax heeft me enorm geholpen in mijn ontwikkeling', haalt hij herinneringen op aan die periode op de website van FC Porto. De toenmalige Ajax-trainer Martin Jol gaf hem uiteindelijk een kans bij Ajax. 'Dan heb je het wel over de club met een van de beroemdste opleidingen in de wereld. Dat heeft me geholpen een betere voetballer te worden, maar ook hoe ik buiten het veld voor mijn sport moest leven. Zoals mijn eetpatroon aanpassen, want ik was als kind gewend veel te eten.'

Suk schopte het zelfs tot een debuut in Ajax 1. 'Het team speelde in een systeem waarin ik paste en het stadion was geweldig. Het beste van Europa, met enthousiaste supporters', kijkt bij terug op zijn drie invalbeurten, waarna hij toch te licht werd bevonden. Via FC Groningen, Marítimo Funchal, Al-Ahli, Nacional Madeira en Vitória Setubal belandde hij in januari op zijn 24ste bij Porto.

'Voor mij is Porto nu de beste club van de wereld. Ik kende de club al toen ik opgroeide in Zuid-Korea, omdat Porto altijd goed presteerde in Europees verband', zegt hij over zijn huidige club, waarvoor hij tot nu toe één treffer maakte. 'Ik kan nog veel meer laten zien en meer doelpunten maken dan ik tot nu toe heb gedaan. Het is mijn droom om ook ooit in de Champions League te spelen en een WK met Zuid-Korea.'

Zaterdag kan Suk op bezoek bij Académica Coimbra met zijn club de derde plaats in de Primeira Liga veiligstellen, waarmee Porto in elk geval al verzekerd is van voorrondes van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.