Voormalig Ajacied Mido haakt af op dertigjarige leeftijd

De Egyptenaar Mido heeft op dertigjarige leeftijd een punt achter zijn veelbewogen loopbaan gezet. De voormalige Ajacied kondigde zijn afscheid aan via Twitter.

Voormalig Ajacied Mido haakt af op dertigjarige leeftijd

'Vandaag kondig ik mijn voetbalpensioen aan', laat Mido niets aan duidelijkheid te wensen over. 'Bedankt aan iedereen die mij gesteund heeft.'

Mido begon zijn loopbaan in zijn vaderland bij Zamalek. Daar maakte de aanvaller als groot talent indruk, waarop AA Gent hem naar Europa haalde. Bij de Belgen verscheen de Egyptenaar op de radar bij Ajax, dat hem naar Amsterdam lokte.

In twee seizoenen bij Ajax was Mido succesvol. Zo won hij in het seizoen 2001/02 de dubbel. Later zou Mido, onder coach Martin Jol, nog terugkeren voor een tweede periode in Amsterdam. Mede vanwege enig overgewicht werd de Egyptenaar beschimpt en vertrok hij toen Frank de Boer als trainer verscheen.

Na zijn eerste periode bij Ajax maakte Mido een heuse rondgang door Europa en kwam hij uit voor achtereenvolgens Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Wigan Athletic, Zamalek, West Ham United en Barnsley. Die laatste club blijkt nu zijn laatste werkgever als actief voetballer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen