Mido na half jaar klaar voor eerste optreden bij Barnsley

Ahmed Hossam Mido staat voor zijn debuut bij Barnsley. Bijna een half jaar geleden werd de aanvaller gepresenteerd bij de ploeg uit het Championship, maar tot een officiële wedstrijd kwam de Egyptenaar nog niet.

Mido na half jaar klaar voor eerste optreden bij Barnsley

'Ik heb altijd gezegd dat Engels voetbal het beste bij mij past', vertelde Mido bij zijn presentatie bij Barnsley. De voormalig Ajacied speelde met Middlesbrough, Tottenham Hotspur, Wigan Athletic en West Ham United al eerder op de Engelse velden.

De ambitieuze woorden van de clubzwerver strookten echter niet met zijn fysieke gesteldheid. Mido betrad het veld bij zijn eerste training met dusdanig overgewicht, dat ook zijn trainer begon te twijfelen. Nu, zes maanden later, lijkt Mido bijna klaargestoomd voor zijn eerste wedstrijd. 'Hij is wel fit, maar ik geloof niet dat hij al wedstrijdfit is', waren de zorgvuldig gekozen woorden van Barnsley-manager Keith Hill.

'Er komt een tijd dat hij absoluut in mijn plannen voorkomt. Ik wil geen Mido-show waar hij niet aan kon voldoen. Hij ontwikkelt zich, maar hij moet echt fitter worden. Mido snapt het spel, maar misschien is het eerst tijd om twintig of dertig minuten te spelen.'

Daarnaast liet de aanvaller bij zijn presentatie weten mee te willen doen in de top van de competitie. Ook dat valt tegen: na vijftien wedstrijden staat Barnsley op de 21ste plaats met vijf punten voorsprong op hekkensluiter Ipswich Town. Foto's: VI Images & clubsite Barnsley

Bekijk hier al onze video's