Voor Boymans lijkt alles eindelijk op zijn plek te vallen

Reacties

Bij FC Utrecht lijkt een wisseling van de wacht plaats te vinden. Waar Sébastien Haller vorige winter Ruud Boymans afloste in de spits, zijn de rollen binnenkort wellicht omgedraaid.

Voor Boymans lijkt alles eindelijk op zijn plek te vallen

Niet alleen sportief gaat het de Domstedelingen voor de wind, met drie Eredivisie-zeges en woensdag nog een bekeroverwinning op Achilles'29 (0-5) op rij. 'De selectie zit op dit moment goed in elkaar', concludeert Erik ten Hag voor de camera van FOX Sports, waarmee hij doelt op de terugkeer van spits Boymans. De trainer weet ook dat zijn club de miljoenen niet kan weigeren als een club uit het buitenland de aan de vraagprijs voor Haller wil voldoen.

En dat is een scenario waar steeds nadrukkelijker rekening mee wordt gehouden, onderschreven ook de drie treffers van de Fransman in Groesbeek. 'Kale koppen niet te stoppen', grapte Boymans. En dat geldt niet alleen voor Haller, maar nu ook weer voor hemzelf. 'Er waren wel momenten dat ik het heel zwaar heb gehad. Als je terugdenkt, kan je daar zelfs emotioneel van worden.'

Angstbeeld
Boymans, 26 jaar pas, voelt zich na ruim een jaar blessureleed weer gewoon profvoetballer. Op Sportpark De Heikant in Groesbeek, voor Eredivisie-ploegen die tegen degradatie vechten ook gezien als angstbeeld van de Jupiler League, stond hij alleen maar te genieten. 'Kippenvel. Ik heb maar negen wedstrijden voor Utrecht gespeeld. En als je dan zo gewaardeerd wordt...'

Net als tegen Ajax, toen Boymans uiteindelijk niet inviel, werd de Limburger door de supporters van Utrecht luid toegezongen. 'Hij heeft weer een stap naar een echte wedstrijd gezet. Prachtig voor hem en prachtig voor het team. Dat geeft energie', weet Ten Hag. 'Hij is heel belangrijk in de groep. Eindelijk is hij weer terug', onderschrijft aanvoerder Mark van der Maarel de woorden van zijn trainer.

Ruud Boymans is ontroostbaar als hij op 7 december 2014 met een zware blessure van het veld moet tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo (2-4).
Ruud Boymans is ontroostbaar als hij op 7 december 2014 met een zware blessure van het veld moet tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo (2-4).

'Ik moet gewoon weer achteraan aansluiten', zei Boymans na zijn eerste halfuur in de hoofdmacht, na alle tegenslag die hij heeft moeten overwinnen. 'Ik heb hier keihard voor getraind. Ik had zeker niet verwacht dat het zo lang zou duren', zucht hij. Maar door de afwezigheid van Boymans kreeg Auxerre-huurling Haller op zijn beurt kans zijn carrière nieuw leven in te blazen. En dat legt de club, die de Fransman daarna permanent vastlegde, financieel geen windeieren.

'We hebben elkaar precies goed afgelost', loopt Boymans alvast op de zaken vooruit. Als Haller wordt verkocht, lijkt hij de aangewezen vervanger. En voor die druk loopt hij niet weg. 'Ik ga de vakantie doortrainen. En als mijn moment komt, moet ik er gewoon staan', weet de spits die vorig seizoen in negen Eredivisie-wedstrijden net zo vaak scoorde. Hij zit naar eigen zeggen nu pas op zeventig procent en moet nog wennen aan het nieuwe systeem van Ten Hag.

Intelligentie
De trainer maakt zich in elk geval geen zorgen. 'Hij heeft de intelligentie om het om te zetten. En hij heeft al bij meerdere clubs laten zien waartoe hij in staat is', benadrukt hij. Na recente ervaringen met Lucian Sanmartean, Cedric van der Gun, Jacob Mulenga en Edouard Duplan worstelt Utrecht echter ook met een geschiedenis van spelers die door blessures maar bij vlagen echt hebben kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

En ook Boymans heeft wat dat betreft geen beste reputatie opgebouwd. Ook in zijn tijd bij AZ en NEC hielden fysieke ongemakken hem immers lang buiten strijd. 'Ik wil het verleden achter me laten', besluit hij. Alleen die eerste indruk op Utrecht, dat hij net als de eerder genoemde spelers wat extra's los kan maken binnen de lijnen, wil hij meenemen bij zijn nieuwe start. En dat is nodig ook, want er wacht hem vermoedelijk een zware erfenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.