Volmer moet boeten voor 'ongelukkige botsing'

Joost Volmer moet twee duels boeten voor zijn rode kaart in het treffen met Sparta Rotterdam van afgelopen zaterdag. De aanvoerder van De Graafschap accepteerde een schikkingsvoorstel.

Volmer moet boeten voor 'ongelukkige botsing'

Volmer besloot eigen rechter te spelen toen ploeggenoot Geert den Ouden elders op het veld geblesseerd op de grond lag en de bal in het spel bleef. De centrale verdediger schopte tegenstander Edouard Duplan onderuit en moest direct vertrekken van scheidsrechter Richard Liesveld.

Zelf beweerde Volmer dat hij had getracht de bal buiten te spelen. 'Ik zag Geert liggen voor de bank van Sparta. Zelfs de technische staf van Sparta zag ik bezorgd praten met de vierde man. Ik dacht alleen maar: die bal moet buiten de lijnen. Ik had absoluut niet de intentie een overtreding te maken. Ik was te laat en kwam ongelukkig in botsing met Duplan', verdedigde de verdediger zichzelf op de website van zijn club.

Maar de aanklager betaald voetbal van de KNVB dacht daar anders over. Hij presenteerde een schikkingsvoorstel dat Volmer voor drie duels schorst waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. De Graafschap en de speler besloten dat voorstel te accepteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen