Tien man De Graafschap geven zege in blessuretijd weg

In de laatste vijf minuten van de eerste helft leek De Graafschap het duel al te beslissen, maar een rode kaart van Joost Volmer in de 46ste minuut werd De Superboeren fataal. Sparta Rotterdam maakte in de blessuretijd de 3-3.

Stephan Keller was met twee treffers in de eerste helft de grote man bij De Graafschap. De Zwitserse verdediger maakte de 1-1 (kopbal) en 2-1 (dropkick) en zag kort voor rust Jordy Buijs 3-1 maken.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor De Superboeren, totdat aanvoerder Volmer van het veld werd gestuurd. De verdediger schopte gefrustreerd Edouard Duplan neer, nadat Sparta had geweigerd de bal buiten te spelen voor een blessurebehandeling van Geert den Ouden.

Arne Slot zorgde tien minuten na de rode kaart al koppend voor de aansluitingstreffer, waarna Sparta op zoek bleef gaan naar de gelijkmaker. Lang leek De Graafschap toch te winnen in Doetinchem, tot de blessuretijd aanbrak.

In de extra tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Ruud Knol schoot een vrije trap binnen via Buijs. De Graafschap was kort daarna alsnog dicht bij de overwinning, Joep van den Ouweland stiftte op de lat en invaller Hugo Bargas schoot de rebound voorlangs.

Beide ploegen schieten weinig op met de puntendeling. De Graafschap en Sparta staan ook na de twaalfde speelronde respectievelijk zeventiende en dertiende.