Volledig bestuur SC Heerenveen stapt op

Reacties

In navolging van voorzitter Jelko van der Wiel is ook de rest van het bestuur van SC Heerenveen maandagmiddag opgestapt. Het stichtingsbestuur neemt voorlopig de honneurs waar bij de Friese club.

Volledig bestuur SC Heerenveen stapt op

'Rondom SC Heerenveen is veel onrust ontstaan als gevolg van de bestuurscrisis bij de club. Gebleken is dat het bestuur vanaf december 2013 als collectief goed is begonnen, maar dat in de loop van de tijd steeds duidelijker naar voren kwam dat ondanks de inzet en inbreng van alle individuele bestuursleden, de voor duurzaam succes noodzakelijke onderlinge samenwerking steeds stroever verliep', meldt Heerenveen in een verklaring.

'Ondanks diverse pogingen is het niet gelukt om iedereen in het bestuur weer op één lijn te krijgen', concludeert de club. 'Het stichtingsbestuur heeft in de afgelopen periode in nauw overleg met de leden van het bestuur volop overleg gehad om te komen tot een collectief aftreden. Met het terugtreden van Jelko van der Wiel deze ochtend is dit collectief terugtreden mogelijk gemaakt en per heden geëffectueerd.'

Totdat er een nieuw bestuur is gevormd, draagt het stichtingsbestuur samen met de uitvoerende bestuurders Wim Dijk, Hans Vonk en Ben Takkenberg zorg voor de lopende zaken. In samenspraak met een nog te benoemen formateur en in afstemming met de ondernemingsraad wordt de nieuwe leiding gevormd.

De leden van het stichtingsbestuur stellen op hun beurt hun posities beschikbaar als het nieuwe bestuur is gevormd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.