De Haan: 'Een normale Larsson maakt ons tien procent beter'

Reacties

Foppe de Haan heeft zijn hoop gevestigd op Sam Larsson. De interim-trainer van SC Heerenveen eist meer van de Zweedse aanvaller (22).

De Haan: 'Een normale Larsson maakt ons tien procent beter'

De vleugelspeler kan zich voorbereiden op een intensieve samenwerking met de ervaren trainer. 'Larsson kan op dit moment één helft goed spelen, maar geen negentig minuten. Daar ga ik met hem over praten. Dat proces ga ik aan. Ik doe een beroep op zijn verantwoordelijkheid. Larsson is wat weggezakt, maar als hij in normale doen is, maakt hij de ploeg tien procent beter', vertelt De Haan op de clubsite.

De Zweedse flankspeler was vorig seizoen nog één van de absolute smaakmakers bij Heerenveen, dat in de reguliere competitie als zevende eindigde. Met acht goals in 21 wedstrijden leverde Larsson een grote bijdrage. Dit seizoen staat de teller na negen duels op één treffer.

Juiste toon
De tijdelijke opvolger van de opgestapte Dwight Lodeweges stond woensdag voor het eerst voor de spelersgroep, geassisteerd door Tieme Klompe en Johnny Jansen. De Haan, die in de periodes 1985-88 en 1992-2004 ook al op de bank zat bij Heerenveen, hoopt zo snel mogelijk een einde te maken aan een reeks van acht competitieduels zonder zege.

Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Willem II. 'Natuurlijk zal het niet meteen perfect zijn, maar als je de juiste toon gebruikt kan er snel iets veranderen. De organisatie moet staan. De linies moeten compact spelen. We moeten niet te veel achter de tegenstander aanlopen, maar juist voor de man komen en niet te veel mensen voor de bal hebben.'

Niet alleen op sportief vlak bevindt Heerenveen zich in zeer onrustig vaarwater. De interim-trainer sprak zich ook uit over de bestuurlijke problemen bij de nummer vijftien van de Eredivisie. Hij vindt dat de partijen in beweging moeten komen. 'Het is nog geen snel stromende rivier. Tussen nu en een paar dagen moet er een besluit vallen, anders heeft iedereen er last van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.